top of page
  • WIXcz

Wix představuje Editor X, pokročilou platformu pro tvorbu webových stránek

Nový Editor X byl do nedávna k dispozici pouze v uzavřeném testovacím beta programu, ale nyní už si jej může vyzkoušet i vy.


O co jde? Editor X umožňuje vytvářet plně responzivní weby, aniž byste museli psát jediný řádek CSS.

Co to znamená pro designéry a tvůrce? Jistě víte, že web je třeba navrhovat pro více zařízení. To, co vypadá dobře na ploše, nemusí fungovat na mobilních zařízeních a naopak. S přechodem společnosti Google na indexování na prvním místě v mobilu potřebujete responzivní design, a to nejen proto, aby váš web vypadal dobře, ale aby se dokonce objevil ve výsledcích vyhledávání.

Vstupte do editoru X! Má funkci drag and drop, kterou má standardní editor Wix, avšak umožňuje vám navrhovat plně responzivní webové stránky. Skvělou zprávou je, že ani nemusíte znát CSS… ačkoliv mít alespoň základní přehled je vždy výhodou.



Co je editor X?

Co tedy získáte s editorem X? Získáte rozhraní drag-and-drop běžného editoru s tunou responzivních návrhových možností, včetně „Grid Layouting“, založeného na CSS Grid a „Text Scale“, což vám umožní vytvářet škálovatelné velikosti písma. Získáte také „Flex Layouter“, který vám umožní automaticky překonfigurovat obsah, a „Custom Breakpoints“, takže můžete přizpůsobit návrhy libovolnému výřezu.

A to vše bez CSS!

Pokud nejste designér (nebo dokonce, pokud jste), možná oceníte šablony vytvořené profesionálními designéry, které přicházejí s Editorem X. Samozřejmě i zde existuje možnost navrhnout vlastní šablonu od nuly.

Možnost WYSIWYG vám umožní okamžitě zobrazit náhledy vašich návrhů na stolních počítačích, tabletech a mobilních telefonech. Pokud máte vývojáře, můžete použít režim vývojáře pomocí Wix Corvid , abyste mohli implementovat vlastní kód, připojit API a použít další vývojové nástroje.

Ale mějte na paměti: Nebudete moci přepínat mezi běžným editorem Wix a Editorem X, takže při vytváření každého webu byste si měli hned v úvodu vybrat jeden nebo druhý.





Ceny Editoru X

Editor X můžete použít, stejně jako u všech ostatních editorů Wix, s bezplatným nebo prémiovým plánem. Stačí se přihlásit pomocí svého účtu Wix a odtud se dostat do editoru X.

Pokud nepotřebujete vlastní doménu, nevadí vám reklama Wix a nepotřebujete velké úložiště, použijte bezplatný tarif.

Chcete-li se zřeknout reklam, potřebujete úložiště, použít vlastní doménu, spustit internetový obchod nebo používat prémiové aplikace, přejděte na jeden z prémiových plánů.

Editor X v detailech

JEDNODUCHÉ POUŽITÍ

Relativně snadno použitelný, ale nejvíce si jej vychutnají pokročilí uživatelé, kteří mají znalosti programování nebo mají zkušenosti s vytvářením webových stránek. Spuštění webu je snadné - stačí si vybrat prázdnou nebo připravenou šablonu a vše upravit dle svého vkusu. Editor disponuje širokou škálou možností úprav, seznámení s nimi může chvíli trvat. VOLBA ŠABLON A FLEXIBILITA DESIGNU

Editor X je velmi flexibilní, umožňuje vám přizpůsobit a umisťovat prvky podle potřeby a rovněž umožňuje integrovat pevné nebo tekuté prvky. Flexibilní mřížky vám umožní přizpůsobit rozvržení ještě lépe než s Wix Editorem. Body přerušení umožňují upravit design pro různá zařízení. Můžete přidat vektorovou grafiku z knihovny médií Wix, která obsahuje mnoho pěkných ikon a malých video animací.

ZOBRAZOVÁNÍ REKLAM

Plán Combo a vyšší prémiový plán nezahrnují reklamy.

JAZYK EDITORU

Momentálně je k dispozici pouze v angličtině, ale pracuje se na aktualizacích.

FUNKCE

Editor X má méně „vestavěných“ funkcí než klasický editor Wix, ale pomocí režimu pro vývojáře si můžete web přizpůsobit pomocí HTML / CSS.

APLIKACE

Wix nabízí mnoho užitečných funkcí a aplikací, jako je Obchod, Blog nebo Členská sekce, které najdete také v běžném editoru Wix.

VLASTNÍ DOMÉNA

S plánem Combo společnosti Wix je v nabídce doména na 1. rok zdarma. Doménu můžete získat přímo přes Wix nebo převést nebo připojit již existující doménu . Pro naše české prostředí je však levnější a pro komunikaci rychlejší využít českých doménových registrů.

OPTIMALIZACE PRO VYHLEDÁVAČE

K dispozici je velké množství možností nastavení SEO. Můžete měnit meta popisy nebo adresy URL.

Uvědomte si, že když nahrajete obrázek, jeho název souboru se změní (např. Z 'bike.jpg' na c11059c6a ~ mv2.webp),což může být pro vyhledávače problém.

STATISTIKY NÁVŠTĚVNOSTI

Lze použít s Google Analytics (pouze s placeným tarifem)

KONTAKTNÍ FORMULÁŘE

Kontaktní formuláře můžete přidat pouze z App App Wix

PŘIDÁNÍ HTML KÓDU

S Wix Editorem X můžete přidat HTML prostřednictvím integrovaného vývojářského režimu, kterým je Wix Corvid .

ZÁLOHY A OBNOVA

Wix sleduje všechny změny, které na svém webu provádíte, takže máte přístup k historii a můžete obnovit / přepnout zpět na jakoukoli předchozí verzi vašeho webu.

CELKOVÉ HODNOCENÍ

Wix Editor X je skvělá volba, pokud hledáte další možnosti úprav a přizpůsobení pro 100% responzivní weby. Je vhodnější pro uživatele s pokročilými dovednostmi v designu a programování.

Editor X je slibný nástroj, který si s největší pravděpodobností získá nové uživatele i na našem českém trhu.


Naučte se pracvat s Editorem X


Ať už chcete vytvořit svůj vlastní web nebo se zajímáte o tvorbu webu z profesionálního hlediska máme pro vás připraveny kurzy, které vám v tom mohou pomoci. Vyberte si z naší nabídky WIX akademie | BEST EVENT - reklamní agentura | Česko pro práci s klasickým editorem Wix nebo novým Editorem X.

379 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page